EEN GOED HR-BELEID?!

Onze HR-scan helpt bij het maken van keuzes voor de meest belangrijke personeelsinstrumenten.

Het maken en uitvoeren van HR-beleid is complex en omvangrijk. Waar moet je beginnen om de kosten rondom personeel te verlagen en het rendement van je medewerkers te verhogen? Verzuim, functioneren, werving & selectie, lonen, RI&E en nog veel meer. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Hieronder staan 3 eenvoudig op te pakken thema’s voor snel resultaat.

Verzuim

Door het terugdringen van het verzuimpercentage met 1% bespaart een bedrijf met 10 medewerkers, alleen aan directe kosten, al snel €5000. Hoewel het voor ondernemers meestal niet het favoriete onderwerp is, kan er vaak zeer eenvoudig bespaard worden op verzuim. Enkele simpele acties, zoals meer betrokkenheid bij verzuimende medewerkers, zijn gewoonlijk al voldoende om dit te bereiken.

Kosten voor uitstroom

Het terugdringen van de uitstroom begint bij bewustwording van de kosten ervan. Als een medewerker een organisatie verlaat brengt dit kosten met zich mee. Hierbij kun je denken aan de werving en selectiekosten, de kosten voor het inwerken en de derving van inkomsten die hierbij horen. Bovendien heeft het ook effect op andere medewerkers. Die moeten werk overnemen van de vertrekkende medewerker en helpen bij het inwerken van de nieuwe medewerker.

Personeelshandboek

Het maken van een personeelshandboek kan heel eenvoudig en geeft veel duidelijkheid aan zowel werknemer als werkgever. Het voorkomt onenigheid en helpt de communicatie te verbeteren.

HR-scan

Geheel kosteloos nemen we bij bedrijven een HR-scan af. Met enkele simpele vragen over de onderneming krijg je binnen een uur inzicht waar je de HR eenvoudig kunt verbeteren. Neem contact op en we komen graag langs om de scan samen in te vullen.